-
Craftbrouwers conferentie dit jaar online
Aanstaande woensdag 21 april vindt de vijfde editie van de Dutch CRAFT beer conference online plaats. In aanloop naar de conferentie vroeg de redactie Bernd Beersma (brouwer en CRAFT-bestuurslid) over het belang van de conferentie, hoe het is ontstaan en wat we kunnen verwachten.Lees verder... -
In de bierwinkel bij Maikel Piepers (Hop-Meister)
In de Hamstraat in Roermond, niet ver van het station, runt Maikel Piepers zijn bierwinkel Hop-Meister. We gingen op bezoek en vroegen Maikel van alles over zijn winkel en biervoorkeuren.Lees verder... -
VandeStreek gaat voor grootste hopveld ter wereld
Brouwerij Vandestreek brengt al enkele jaren hun bier Klophop uit, maar gaat dit nu veel groter aanpakken. Iedereen krijgt namelijk de kans om thuis hop te telen, waar Vandestreek vervolgens bier mee brouwt! Hoe dat in zijn werk gaat, vroegen we aan eigenaar Ronald van de Streek en hopboer Jamie NeeLees verder... -
Artemis, brouwerij met een agrarische oorsprong
Brouwerij Artemis is gevestigd in een voormalige aardappelloods bij een akkerbouwbedrijf in Dronten. En dat is niet gek: brouwer Theo Hogendoorn is boerenzoon en is dus geen onbekende op het boerenerf. Wij gingen bij Theo langs en vroegen hem alles over zijn brouwerij en beestachtig lekkere bieren!Lees verder... -
De smaak van: Johan Beirnaert Munôz (De Werf)
Johan Beirnaert Muñoz is sinds kort hoofdbrouwer bij brouwerij De Werf in Enkhuizen. Een Belgische biochemicus en brouwer met Mexicaanse roots; daar wil de redactie van Holland Craft Beer wel meer van weten! We gingen langs bij De Werf en vroegen Johan alles over zijn favoriete bieren.Lees verder... -
Naeckte Brouwers zoeken nieuwe wegen bij tegenspoed
Door de coronacrisis kregen Ab van der Veen en Michel Lagrand van de Naeckte Brouwers de ruimte om meer te gaan experimenteren met wilde vergisting en een distilleerderij. Wij waren heel benieuwd naar hun experimenten en reden naar Amstelveen om hier alles over te vragen!Lees verder... -
Tijdelijkheid Moersleutel Taproom zorgt voor karakter
Bij taproom The Scrapyard in Alkmaar wordt elke dag hard gewerkt. De horecazaak verandert continu - niet alleen door de coronacrisis, maar vooral omdat dat in de aard van de ondernemers zitten. Wij vroegen Rick Ooms, mede-eigenaar van The Scrapyard, het hemd van het lijf over zijn taproom en de toekLees verder... -
Wispe Brouwerij laat rijke bierhistorie herleven
'Door in de kerk te brouwen is de cirkel rond' Sint Laurentius is de beschermheilige van de bierbrouwers, dus een veiligere plek om een brouwerij te starten in de gelijknamige kerk is er voor Jerrit, Jitze en Remko Vellenga niet te bedenken. En een beetje rugdekking is geen overbodige luxe geblekLees verder... -
Oproer strijdvaardig na brand bij biercafé
Het jaar 2021 begon voor Oproer Brouwerij uit Utrecht als een absolute ramp. Het biercafé van de brouwerij werd maandag 11 januari getroffen door een brand. Wij gingen op pad en spraken de strijdvaardige mede-eigenaar Mark Strooker over de brand - en de overweldigende steun die daarop volgde.Lees verder... -
Brouwerij in Hoeven brengt troost met Carnaval's Vaccin
Dit jaar geen echt Carnaval natuurlijk, maar wél iets dat de nodige troost kan bieden: het Carnaval's Vaccin van Brouwerij 't Meuleneind. Het bier vindt al gretig aftrek in de omgeving van Hoeven. Tijd om de brouwers alles te vragen over hun vaccin én de installatie waarop het gebrouwen is!Lees verder...
Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.