-
Oedipus op weg naar hun Galaxy
Oedipus gaat als een speer. Nadat Heineken in 2019 een minderheidsbelang nam in de brouwerij, is de droom van Oedipus in stroomversnelling geraakt. Tijd om de balans eens op te maken en het natuurlijk te hebben over wat er allemaal nog komen gaat!Lees verder... -
Lockdown biedt juist ruimte voor start eigen brouwerij
Een brouwerij starten in tijden van een lockdown? Dat getuigt van lef en ambitie! Yoeri en Wendy Boom van Lignum Craft Beer zetten deze stap in 2020. Wij gingen bij hen langs en vroegen hen alles over de start van hun brouwerij, hun bieren en hun ambities!Lees verder... -
Het Brouwdok houdt koers in roerige tijden
Op de Willemskade in Harlingen wordt zeewaardig bier gebrouwen door ‘havenbrouwerij’ Het Brouwdok. Eigenaar en brouwer Gerard Ypenga vestigde zich hier in 2018 als een waar pionier. De redactie van Holland Craft Beer is benieuwd hoe het Ypenga vergaat in deze roerige tijden.Lees verder... -
De smaak van Martijn Swierstra (brouwerij Martinus)
Wat is volgens Martijn Swierstra van brouwerij Martinus de meest tongstrelende bierspijscombinatie? En wat is zijn favoriete plek om bier te drinken? We ontmoetten deze Groninger brouwer (en muzikant) in zijn domein en vroegen hem van alles over bier.Lees verder... -
Eleven Brewery staat voor samenwerking
Bij Eleven Brewery zit samenwerken in het bloed. De brouwerij is een plek waar krachten worden gebundeld om zo de mooiste dingen te kunnen maken. En dat lukt! Onze redactie vroeg Loes en Kevin het hemd van het lijf over alle samenwerkingen - uit het verleden én van de toekomst!Lees verder... -
Promotie en degradatie op bierkaart De Paas
De samenstelling van een goed uitgebalanceerde bierkaart is voor veel caféhouders een behoorlijke puzzel. Bierspeciaal Café De Paas in Den Haag ontwikkelde daar met de jaren onbewust een eigen systeem voor, vergelijkbaar met de promotie- en degradatieregeling in de sport.Lees verder... -
De smaak van: Eva ten Haaf (X-brewing)
Wat is het favoriete bier van Eva ten Haaf van X-brewing? En welk ingrediënt zou zij graag nog eens willen gebruiken in een bier? Wij vroegen haar het spreekwoordelijke hemd van het lijf. Waarschuwing: je gaat hier waarschijnlijk dorst van krijgen. Proost!Lees verder... -
‘Brouwerij bepaalt identiteit van Groenlo’
Groenlo hunkerde na het vertrek van Grolsch in 2004 naar een nieuwe brouwerij op eigen grondgebied. De gemeente stelde een toekomstvisie op, met 2020 als deadline. De redactie zocht Jos Oostendorp, een van de oprichters van Brouwersnös, op.Lees verder... -
Brouwers boren nieuwe bronnen aan
Beperkende regels, wegvallende afzetkanalen en een leegstromende evenementenkalender. Het coronavirus had nogal wat impact. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, gingen brouwers aan de slag. En dat leverde veel plezier én nieuwe inkomstenbronnen op!Lees verder... -
Het juiste bier voor mijn klanten: gebalanceerde bierkaart
Je hebt een horecazaak en je wilt je bierkaart op een originele, maar ook weloverwogen manier vullen. Met de aanpak en tips uit dit 2e deel van onze blogserie stel jij een gebalanceerde bierkaart samen!Lees verder...
Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.