1. Artikelen | Horeca (Zakelijk) | Craft Beer Nieuws

    In de bierwinkel bij Maikel Piepers (Hop-Meister)

    In de Hamstraat in Roermond, niet ver van het station, runt Maikel Piepers zijn bierwinkel Hop-Meister. We gingen op bezoek en vroegen Maikel van alles over zijn winkel en biervoorkeuren.
  2. Artikelen | Horeca (Zakelijk) | Craft Beer Nieuws

    Oedipus op weg naar hun Galaxy

    Oedipus gaat als een speer. Nadat Heineken in 2019 een minderheidsbelang nam in de brouwerij, is de droom van Oedipus in stroomversnelling geraakt. Tijd om de balans eens op te maken en het natuurlijk te hebben over wat er allemaal nog komen gaat! 
  3. Artikelen | Horeca (Zakelijk) | Craft Beer Nieuws

    Lockdown biedt juist ruimte voor start eigen brouwerij

    Een brouwerij starten in tijden van een lockdown? Dat getuigt van lef en ambitie! Yoeri en Wendy Boom van Lignum Craft Beer zetten deze stap in 2020. Wij gingen bij hen langs en vroegen hen alles over de start van hun brouwerij, hun bieren en hun ambities! 
  4. Artikelen | Horeca (Zakelijk) | Craft Beer Nieuws

    Het Brouwdok houdt koers in roerige tijden

    Op de Willemskade in Harlingen wordt zeewaardig bier gebrouwen door ‘havenbrouwerij’ Het Brouwdok. Eigenaar en brouwer Gerard Ypenga vestigde zich hier in 2018 als een waar pionier. De redactie van Holland Craft Beer is benieuwd hoe het Ypenga vergaat in deze roerige tijden.
  5. Artikelen | Craft Beer Nieuws | De smaak van...

    De smaak van Martijn Swierstra (brouwerij Martinus)

    Wat is volgens Martijn Swierstra van brouwerij Martinus de meest tongstrelende bierspijscombinatie? En wat is zijn favoriete plek om bier te drinken? We ontmoetten deze Groninger brouwer (en muzikant) in zijn domein en vroegen hem van alles over bier. 
  6. Artikelen | Horeca (Zakelijk) | Craft Beer Nieuws

    Eleven Brewery staat voor samenwerking

    Bij Eleven Brewery zit samenwerken in het bloed. De brouwerij is een plek waar krachten worden gebundeld om zo de mooiste dingen te kunnen maken. En dat lukt! Onze redactie vroeg Loes en Kevin het hemd van het lijf over alle samenwerkingen - uit het verleden én van de toekomst! 
  7. Artikelen | Horeca (Zakelijk) | Craft Beer Nieuws

    Promotie en degradatie op bierkaart De Paas

    De samenstelling van een goed uitgebalanceerde bierkaart is voor veel caféhouders een behoorlijke puzzel. Bierspeciaal Café De Paas in Den Haag ontwikkelde daar met de jaren onbewust een eigen systeem voor, vergelijkbaar met de promotie- en degradatieregeling in de sport.
  8. Artikelen | Craft Beer Nieuws | De smaak van...

    De smaak van: Eva ten Haaf (X-brewing)

    Wat is het favoriete bier van Eva ten Haaf van X-brewing? En welk ingrediënt zou zij graag nog eens willen gebruiken in een bier? Wij vroegen haar het spreekwoordelijke hemd van het lijf. Waarschuwing: je gaat hier waarschijnlijk dorst van krijgen. Proost! 
  9. Artikelen | Craft Beer Nieuws

    ‘Brouwerij bepaalt identiteit van Groenlo’

    Groenlo hunkerde na het vertrek van Grolsch in 2004 naar een nieuwe brouwerij op eigen grondgebied. De gemeente stelde een toekomstvisie op, met 2020 als deadline. De redactie zocht Jos Oostendorp, een van de oprichters van Brouwersnös, op.  
  10. Artikelen | Craft Beer Nieuws

    Brouwers boren nieuwe bronnen aan

    Beperkende regels, wegvallende afzetkanalen en een leegstromende evenementenkalender. Het coronavirus had nogal wat impact. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, gingen brouwers aan de slag. En dat leverde veel plezier én nieuwe inkomstenbronnen op!

Artikel 1-10 van 12

Pagina