Dorpsbrouwerij Uzzewuzze

Dorpsbrouwerij Uzzewuzze

 

Uzzewuzze! Voor Veenders, door Veenders! Door het maken van mooie en unieke bieren zorgen dat een stukje dorpsgeschiedenis in leven blijft door de vele mooie verhalen van bijnamen die onze streek rijk is.

Het allereerste Uzzewuzze bier met de Veense bijnaam ‘Blomzoetje’ is een fruitig en kruidig blond bier met een hint van citrus en anijs.

‘Fietsie’ is een IPA met een fruitig en tropisch aroma en een verfrissende hoppige smaak. Door het gebruik van speciaal geselecteerde gist en het dry-hoppen van drie hopsoorten krijgt dit bier een spannend en uniek karakter. De afdronk is droog met een aangename bitterheid.

‘Pannekoek’ is een eigenzinnige Tripel met een licht zoetje. Door een rijke mout en tarwe stort krijgt dit bier zijn volle karakter. Om het bier nog Veenser te maken hebben wij onze eigen gekweekte hop toegevoegd.

 

Bieren van Dorpsbrouwerij Uzzewuzze
 1. Uzzewuzze - Pannekoek
  Uzzewuzze - Pannekoek
  Prijs per fles vanaf € 3,68 € 3,04
  * Consumentenprijs
 2. Uzzewuzze - Fietsie
  Uzzewuzze - Fietsie
  Prijs per fles vanaf € 3,79 € 3,13
  * Consumentenprijs
 3. Uzzewuzze - Blomzoetje
  Uzzewuzze - Blomzoetje
  Prijs per fles vanaf € 3,47 € 2,87
  * Consumentenprijs

 

Begin 2019 leerde Bart ‘Smokkie’ van der Meer via het Brouwersgilde de Bukkers in Roelofarendsveen Rob van Beek en Onno Böcker kennen. Allemaal dezelfde wens om wat meer te doen met de opgedane kennis en kunde. Niet veel later kwam Eric van der Zwet bij de groep. Als eigenaar van Studio Kordaat en speciaalbier liefhebber had hij de droom om een eigen biermerk te creëren. Als laatste voegde Bart van Rijn zich bij de groep met een bak ervaring in de horecawereld.

Na wat goede gesprekken met nog betere bieren besloten de heren wat onderzoek te doen en te praten met brouwerijen over het starten van een biermerk en het maken van bieren op grote schaal.  Door het maken van mooie en unieke bieren zorgen dat een stukje dorpsgeschiedenis in leven blijft door de vele mooie verhalen van bijnamen die onze streek rijk is.

De bijnaam van Toon van Klink vanwege het onduidelijk praten na een drankje (het ‘Uzzewuzzen’) was hierbij een logische keuze voor de naam van de brouwerij.