Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

 

De stadsbrouwerij van Maastricht

De brouwerij bevindt zich onder het dak van de voormalige Ridderbrouwerij, waar in 1857 voor het eerst bier gebrouwen werd. Na het succes van "Wieckse Witte" sloot de brouwerij in 2001. Sinds 2018 is er weer leven in de brouwerij en wordt er ambachtelijk bier gebrouwen. De Maltezer, een traditioneel Maastrichts bier, wordt weer gebrouwen naar het oude recept uit 1954. Daarnaast worden er verschillende nieuwe bieren gebrouwen met de mooiste combinaties tussen geur, kleur, smaak én kwaliteit!

Drink en doe goed!

Een deel van de opbrengst doneren wij aan de Maltezer Orde. Deze charitatieve organisatie is actief in 120 landen met ruim 80.000 vrijwilligers. Ze bestrijden armoede en helpen mensen in nood.

Smaken deze bieren naar meer?
Wij heten u van harte welkom in ons proeflokaal aan de Maas waar u kunt genieten van al het heerlijks dat door ons gebrouwen is.

Dé Stadsbrouwerij van Maastricht
Voor meer informatie over ons bierassortiment, rondleidingen en de geschiedenis van onze brouwerij verwijzen we u naar www.stadsbrouwerijdemaastrichtermaltezer.nl

Bieren van Stadsbrouwerij de Maatrichter Maltezer
 1. De Maltezer Maestricht - De Royale Martinus Hoppig Blond
  De Maltezer Maestricht - De Royale Martinus Hoppig Blond
  Prijs per fles vanaf € 2,77 € 2,29
  * Consumentenprijs
 2. De Maltezer Maestricht - De Krachtige Victoria vier granen Tripel
  De Maltezer Maestricht - De Krachtige Victoria vier granen Tripel
  Prijs per fles vanaf € 2,77 € 2,29
  * Consumentenprijs
 3. De Maltezer Maestricht - Export
  De Maltezer Maestricht - Export
  Prijs per fles vanaf € 2,77 € 2,29
  * Consumentenprijs

 

In 1857 startten de gebroeders van Aubel hun brouwerij aan de oevers van de Maas in Maastricht. Vanaf 1900 besloten zij verder te gaan onder de merknaam: De Ridderbrouwerij. Eerst werd er Ridder Pils gebrouwen en in 1954 kwamen zij met het eerste speciaal bier van Maastricht; de Maltezer. In 1982 werd Heineken eigenaar en brouwde Vos bier en Wyckse Witte als tegenbeweging voor Palm en Hoegaarden. In 2001 werd de productie verplaatst en de brouwerij gesloten, de brouwerij kwam leeg te staan. Sinds 2018 brouwt Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer het Maltezer bier naar oud recept en zijn er nieuwe Maastrichtse bieren ontwikkeld.

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer heeft het originele speciaal bier van Maastricht weer op de markt gebracht. Het recept uit 1954 is bovenwater gehaald en Maastricht heeft meebepaald aan de definitieve smaak. Vanuit het oude recept werden 18 verschillende brouwsels gemaakt waarop de inwoners van Maastricht hun stem uit konden brengen. Na bijna 1000 recensies is het definitieve brouwsel gekozen.

Na het definitieve recept is Brouwer Sander van der Scheer aan de slag gegaan met nieuwe bieren, inmiddels zijn er 3 definitief en presenteren we met trots onze Maltezer (Maestricht Export), Royale Martinus(hoppig blond) en Krachtige Victoria(vier granen tripel). Sander heeft na zijn ervaringen als thuisbrouwer de brouwopleiding in België gedaan en zijn studie Zythologie afgerond. Naast de core bieren brouwt Sander iedere maand een Special. Spelen met ingrediënten daar wordt hij blij van! De afgelopen maanden hebben turfmout, koffiebonen en excentrieke gisten al de revue gepasseerd.

In ons proeflokaal staan 2 Doemens Diplom Biersommeliers voor je klaar, die je graag helpen het met kiezen van het juiste bier of om je net even op het andere been te zetten.

Het gedachtegoed van de brouwerij is dezelfde als die van de Maltezer orde: De helpende hand bieden. Van iedere verkochte liter gaat er een donatie naar de Orde, die wereldwijd armoede bestrijden en mensen in nood helpen. Ook lokaal wordt er geld opgehaald om de armoede te bestrijden. Dus houd je niet langer in. Drink én doe goed!