Pontus Brewing

Pontus Brewing

 

In de Griekse mythologie was Pontus de personificatie van de zee, die weidse, open ruimte waar enkel de dapperste zielen durfden te gaan in hun zoektocht naar vrijheid en avontuur. Ben jij avontuurlijk, eigengereid en wil je net alles uit het leven halen dat erin zit? Geloof jij dat elk moment kostbaar is en te waardevol is om te verspillen aan het drinken van rotzooi, slechte bieren met een nog ergere kater. Bij Pontus geloven dat het leven iets moois is dat gevierd moet worden. Hoe dit beter te doen dat op speciale momenten met vrienden of familie het glas te heffen met heerlijke verse en goed gebalanceerde bieren met uitdagende smaken? Onze bieren zijn gebrouwen voor ieder met een brandend verlangen om het maximale uit het leven te halen. Wij brouwen voor “Those with a thirst for life”.

 

Wie zijn wij?

Pontus werd in 2013 opgericht door Nando Servais. Als gipsy brouwer trok hij van brouwhuis naar brouwhuis voor zijn brouwsels om van de beste brouwers te leren. Hij leerde niet alleen veel over bier, maar ook over de verschillende typen brouwerijen en wat je ermee kan maken.

Hij brouwde vele stijlen bier, en dronk zich een weg door Europa waarbij hij vele bierstijlen en smaken ontdekte. In 2019 eindigde de reis toen hij besloot om de krachten te verenigen met de Naeckte Brouwers, een brouwerij waar hij in het verleden veelvuldig had gebrouwen. Samen vormen ze nu één grote bierfamilie met vele jaren aan brouwkennis, met een groot professioneel brouwhuis en een geweldig team om de smakelijke brouwsels te produceren en distribueren.

Bij Pontus maken ze bieren met aandacht en passie, selecteren de beste (zoveel mogelijk biologische) ingrediënten en zijn altijd op zoek naar manieren om de bieren te verbeteren. En de zoektocht naar het ontdekken van nieuwe bierstijlen is uiteraard nooit verdwenen…

Bieren van Pontus Brewing
 1. Pontus Brewing - Dunkler Weizenbock
  Pontus Brewing - Dunkler Weizenbock
  Prijs per fles vanaf € 4,21 € 3,48
  * Consumentenprijs
 2. Pontus Brewing - Sunshine Shake
  Pontus Brewing - Sunshine Shake
  Prijs per fles vanaf € 4,01 € 3,31
  * Consumentenprijs
 3. Pontus Brewing - Gigantic Sailor
  Pontus Brewing - Gigantic Sailor
  Prijs per fles vanaf € 4,21 € 3,48
  * Consumentenprijs
 4. Pontus Brewing - Berliner Weisse
  Pontus Brewing - Berliner Weisse
  Prijs per fles vanaf € 4,01 € 3,31
  * Consumentenprijs
 5. Pontus Brewing - Almouth
  Pontus Brewing - Almouth
  Prijs per fles vanaf € 4,61 € 3,81
  * Consumentenprijs
 6. Pontus Brewing - Beach Boy
  Pontus Brewing - Beach Boy
  Prijs per fles vanaf € 3,84 € 3,17
  * Consumentenprijs