Oproer Brouwerij

Oproer Brouwerij

 

Oproer is begin 2016 opgericht door Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker en is gevestigd in Utrecht, in Nederland. Oproer ontstond toen twee Utrechtse brouwerijen, Rooie Dop (2012) en RUIG (2013), fuseerden. Deze twee brouwerijen exporteerden al naar meer dan 30 landen. Nu worden Oproer-bieren steeds meer nationaal en internationaal verkrijgbaar. 

Waarden
Duurzaamheid, respect voor het milieu en dieren en een doe-het-zelfhouding zijn belangrijke waarden voor ons. We zetten onze creativiteit in bij het brouwen van bieren die spannend en uitdagend, maar ook gebalanceerd zijn.

Wat we brouwen
Oproer geeft om goede, uitgebalanceerde, smaakvolle bieren. We houden van hop, vatrijping en experimenteren ook met wilde gist, bacteriën en fruit.
Ons bier brouwen we in Utrecht in onze productiebrouwerij (20 BBL, 25hl) op ongeveer 10 minuten rijden van ons biercafé.

Een lijst met onze huidige bieren vind je op Untappd. In totaal hebben we in totaal zo’n 200 verschillende bieren gemaakt.

RUIG: Oproer’s limited barrel series
Heel bijzonder is RUIG, het gebottelde vatgerijpte wild ales en sours bierassortiment van Oproer: het eigenzinnige kleine broertje dat absoluut een eigen podium verdient. RUIG betekent bier van gemengde gisting, gefermenteerd en/of gerijpt in vaten. Soms een blend, soms fruitig, altijd uitgesproken.

Collaborations
Oproer houdt van samenwerken en het maken van collab brews met andere brouwerijen, zoals Oersoep, Van Moll, Het Brouwdok, Ramses, Oedipus, Frontaal, Brew By Numbers (UK), Buxton (UK), Gigantic (USA), Hair Of The Dog (USA), Deschutes (USA), Breakside (USA), Base Camp (USA), Little Beast (USA), Lompoc (USA), Freigeist (GER) and Fat Heads (USA). En nog heel veel meer.

Local heroes
We houden er ook van om te experimenteren en samen te werken met  local heroes die ook een enorme passie hebben voor hun ding. Wij hebben b.v. bieren gemaakt met: Karel V, Goesting, Sanju, De Zaak, Louis Hartlooper Complex and Springhaver Theater in Utrecht.

 

 

Bieren van Oproer Brouwerij
 1. Oproer - Imperial Oatmeal Stout
  Oproer - Imperial Oatmeal Stout
  Prijs per fles vanaf € 4,76 € 3,93
  * Consumentenprijs
 2. Oproer - Against The Grain (Glutenvrij!)
  Oproer - Against The Grain (Glutenvrij!)
  Prijs per fles vanaf € 4,59 € 3,79
  * Consumentenprijs
 3. Oproer - Refuse / Resist
  Oproer - Refuse / Resist
  Prijs per fles vanaf € 4,59 € 3,79
  * Consumentenprijs
 4. Oproer - Black Flag
  Oproer - Black Flag
  Prijs per fles vanaf € 4,40 € 3,64
  * Consumentenprijs
 5. Oproer - Blonde Enigma
  Oproer - Blonde Enigma
  Prijs per fles vanaf € 4,27 € 3,53
  * Consumentenprijs
 6. Oproer - Uncut IPA
  Oproer - Uncut IPA
  Prijs per fles vanaf € 4,34 € 3,59
  * Consumentenprijs
 7. Oproer - 24/7 India Session Ale
  Oproer - 24/7 India Session Ale
  Prijs per fles vanaf € 4,11 € 3,40
  * Consumentenprijs

 

Oproer biercafé is verloren: steun ons!

Vrijdag 15 januari zou het Oproer café precies 5 jaar bestaan. We hebben in die jaren met veel bier, zweet en tranen weten op te bouwen, samen met onze (ex)-medewerkers en natuurlijk dankzij jullie. Helaas hebben we verschrikkelijk nieuws. 

Het Oproer biercafé is helemaal verloren, letterlijk alles is onherstelbaar beschadigd. Hoewel de brand in het midden van het pand heeft was, heeft de giftige rook zich verzameld in onze pub. Hierdoor zijn helaas al onze spullen verloren gegaan. De schade loopt in de tienduizenden euro’s. Wij zijn verzekerd tegen brandschade, maar het is nog maar de vraag wat voor waarde er aan onze inboedel gekoppeld gaat worden en of we daarmee voldoende geld hebben om alles nieuw te kunnen kopen. Naar alle waarschijnlijkheid kan dat niet meer op deze plek, in dat geval zoeken we een nieuw thuis om overnieuw te beginnen.

Het zit niet in onze aard om onze hand op te houden, we ballen liever onze vuist en gaan positief voorwaarts vanuit onze eigen kracht. 

Toch kunnen we nu zeker een extra steuntje in de rug gebruiken. We zouden het waarderen als je overweegt iets te doneren of natuurlijk ons Oproer bier te kopen. 

We willen jullie allemaal heel erg bedanken voor de afgelopen 5 jaar en voor de vele steunbetuigingen en lieve woorden. Dat doet ons goed.