Lowlander Beer

Lowlander Beer

 

Lowlander Beer startte haar reis slechts 3 jaar geleden. In 2016 won Lowlander drie gouden medailles en de Overall Supreme Trophy tijdens de London International Beer Challenge, en verdienden zij vijf sterren in de gerespecteerde Difford’s Guide. Recent won Lowlander zilver voor beste Nederlands witbier tijdens de Dutch Beer Challenge. Lowlander Beer is te vinden bij het betere segment restaurants, bars, hotels en slijterijen in Nederland en zet daarna de eerste stappen in Engeland, Duitsland, Curaçao en Rusland. Volg onze reis op www.lowlander-beer.com

Bieren van Lowlander Beer
 1. Lowlander - Lowlander White Ale
  Lowlander - Lowlander White Ale
  Prijs per fles vanaf € 2,36 € 1,95
  * Consumentenprijs
 2. Lowlander - Lowlander Ginger & Kaffir Lime
  Lowlander - Lowlander Ginger & Kaffir Lime
  Prijs per fles vanaf € 2,25 € 1,86
  * Consumentenprijs
 3. Lowlander - Lowlander American Pale Ale
  Lowlander - Lowlander American Pale Ale
  Prijs per fles vanaf € 2,69 € 2,22
  * Consumentenprijs

 

Lowlander historie

Met een groot gedeelte van het land onder zeeniveau is het niet gek dat de Nederlanders – ofwel ‘Lowlanders’ – een natie van schippers werd, die onverschrokken de wereldzeeën bevochten en overwonnen.

De Lowlanders voeren de hele wereld rond en brachten van alle verre oorden die ze bezochten kostbare ladingen kruiden en specerijen mee terug. Het duurde niet lang voor deze botanische schatten hun weg vonden richting die andere liefde van de Nederlanders: bier…

Geïnspireerd op de onverschrokken reizen naar verre landen en de overvloed aan de kruiden en specerijen die daar te vinden zijn brouwt Lowlander Beer met botanicals om bieren te creëren met minstens zoveel karakter als de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers hadden.

 

Brouwen met botanicals

Het klinkt makkelijker dan het is... Eerst maken we de afweging welke smaak we willen krijgen in ons bier, dan komt de intensiteit om de hoek kijken. De balans in het bier bepaalt welke techniek we kunnen toepassen en welke hoeveelheid kruiden in welke mate van droging. Het luistert nauw maar eigenlijk we willen dat ook niet anders!

We zullen je niet vervelen met alle technische details van ons brouwproces. Hoewel, als je het wilt weten, neem dan vooral contact met ons op, dan doen we je met liefde precies uit de doeken hoe we dan uiteindelijk tot ons unieke smaakprofiel komen. Waarschijnlijk net zo lang totdat je om genade smeekt. Een ding zijn we ondertussen achter gekomen, als je echt goed wilt leren brouwen met botanicals dan zit er maar een ding op: proberen, proeven en drinken.

 

Proost!