KRAFTBIER

Kraftbier

 

Of je nu als stoere Brabantse vrouw onze Witte IPA Schòon Mèdje drinkt, als feestganger onze Hoppakee,
als connaisseur onze Grôote Kwèèk of als wannabee ridder onze Witte Kasteel, KraftBier is voor ieder moment.

2014 – LIEFDE VOOR BIER

In 2014 is de liefde voor het brouwen ontstaan. In de keuken op 12 hoog werden de 1e bieren genrouwen met vrienden. Daar ontstond de fascinatie voor het brouwproces. De magie van de heldere, bruisende, gouden drank.

2015 – DE GEBOORTE VAN KRAFTBIER

In februari 2015 wordt Kraftbier geboren. In maart worden we starter van het kwartaal. Er wordt zo'n 400 liter bier per maand gebrouwen op een kleine Blichmann brouwinstallatie van 50 liter. Daarnaast worden succesvolle recepten op grote schaal gebrouwen bij andere brouwers. 2015 staat n het teken van experimenteren en bekendheid genereren. De bieren worden goed ontvangen en eigenlijk is er constant een tekort aan voorraad. 2015 staat ook in het teken van het zoeken naar een eigen locatie. Een eigen brouwerij. Vergroten van de capaciteit. Halverwege het jaar wordt er een deal gesloten met Huisbrouwerij Klein Duimpje om hun oude installatie over te nemen. Een 3/6HL Labu Brouwhuis met 5 vergistingstanks van 625 liter. Snel daarna wordt er een contract getekend met Bank15. Een creatief collectief aan de Spoorlaan 350 waar Kraftbier 100M2 kan huren om de eigen brouwerij te verstigen.

2016 – VERB(R)OUWEN

De 1e helft van 2016 staat in het teken van verbouwen. Het pand waar Kraftbier zich gaat vestigen is een oud bankgebouw. De constructie en indeling van het pand worden volledig aangepast om het klaar te maken voor de brouwerij en horecagedeelte. In juli zullen de eerste brouwsels uit de ketels stromen. Ook worden er vanaf nu volop rondleidingen en proeverijen gehouden.

2017 – EIGEN *HIK* PRODUCTBROUWERIJ

Het 1e volledige jaar met een eigen productiebrouwerij. We brouwen dit jaar zo'n 200 hectoliter op onze eigen installatie en brouwen een paar brouwsels buiten de deur zodat we onze hardlopers altijd op voorraad hebben. 2017 is ook het jaar dat Sietske ons team komt versterken.

2018 – 400 HECTOLITER BIER

We brouwen dit jaar zo'n 400 hectoliter. Weer een mooie groei. Onze eigen brouwerij draait op volle toeren en daarnaast brouwen we onze hardlopers bij de Lonnbrouwerij in Cothen. 2018 is ook het jaar dat Robin ons team kwam versterken.

2019 – EEN NIEUWE ROUTE

2019 staat in het teken van de toekomst. Wat wordt de volgende stap? Uitbreiden, nieuwe brouwinstallatie, meer vergistingscapaciteit, verhuizen? Allemaal scenario's waar we al meer dan een jaar mee bezig zijn. We besluiten om te keizen voor een andere route. De brouwerij aan de Spoorlaan wordt opgeheven en alle bieren zullen worden gebrouwen bij de Loonbrouwerij. Dat zorgt voor een zeer goede kwaliteit bieren, goede shelf life en flexibele capaciteit. We snijden ons assortiment en gaan ons focussen op 4 vaste en 4 seizoensbieren. Prioriteit wordt kwaliteit en beschikbaarheid, sales en marketing, groei. De toekomstvisie wordt aangescherpt en de droom om een eigen brouwerij met proeflokaal te realiseren in Tilburg is sterker dan ooit. DAT ZORGT VOOR ZEER GOEDE KWALITEIT BIEREN, GOEDE SHELF LIFE EN FLEXIBELE 

2020 – BLIK OP DE TOEKOMST!

Ons Lustrumjaar. We bestaan 5 jaar! Het jaar dat volledig in het teken staat van rebranding, onze overstap naar blik en de 1e stappen naar een volledig duurzame bedrijfsvoering. Ook het jaar waarin we onze 1e crowdfunding lanceren. Het hele jaar wordt overschaduwd door de Covid-19 crisis. Onze sector wordt hard getroffen maar we lijken er goed doorheen te komen dankzij de crowdfunding en mooie, lokale initiatieven. Niet het Lustrumjaar waarop we gehoopt hadden maar mede door onze rebranding houden we de aandacht vast en zijn we vastberadener dan ooit. 2020 is ook het jaar dat Joris ons team komt versterken.