Het Brouwdok

Het Brouwdok

Een spiksplinternieuwe brouwerij in een karaktervolle jas. Dát wordt het Brouwdok, ons hoofdkwartier aan de Nieuwe Willemskade in Harlingen. De voormalige Hubert Jans loods ondergaat een grootste verbouwing en we kijken er enorm naar uit om daar verder te groeien, te experimenteren en te ontdekken. Met de komst van onze nieuwe brouwerij krijgen we daar straks nóg meer ruimte voor. Ruimte voor meer liters, maar óók voor opwindende avonturen. Onze reis is nog maar net begonnen en er gloren oneindig veel smakelijke droombestemmingen aan de einder.

Bier maakt vrienden, vrienden maken bier

Het verhaal van Johan en Gerard laat zich lezen als een romantisch jongensboek, maar laat je niet voor de gek houden. Deze twee brouwbroeders uit Harlingen hebben het stadium van zolderbrouwen inmiddels heel ver achter zich liggen. Al begon het ooit wel zo.

Terwijl Johan als avonturier de zeven zeeën afschuimde en een kleurrijk palet aan havenbrouwers en smaken leerde kennen, werd Gerard tijdens werk als ICT-er in Amsterdam gegrepen door de filosofie en brouwkunsten van Brouwerij De Prael (in zijn vrije tijd was hij fanatiek wielrenner en zijn club FC De Trappist werd gesponsord door de Amsterdamse bierbrouwer). Het brouwvirus kreeg hem stevig bij de kladden, zozeer zelfs dat hij besloot een opleiding tot international biersommelier te volgen. Als erkend bierkeurmeester (met een bierbibliotheek waar je u tegen zegt) kón het bijna niet anders dan dat zijn werk als ICT-er naar de achtergrond verdween.
En zijn ondernemersbloed meer en meer begon te kriebelen.

Op het moment dat de wegen van beide mannen zich kruisten was het een uitgemaakte zaak. Ze bleken even verschillend als gelijkgestemd en hun vrienschap was in één avond beklonken. De weg naar de toekomst ook. Via de zolder, een schuur in de tuin en een proeflokaal in het centrum van Harlingen, staan de brouwbroeders na zes succesvolle jaren voor een geweldig nieuw avontuur.

Harlingen krijgt zijn eigen havenbrouwerij. Het Brouwdok is over afzienbare tijd brouwerij en proefdok ineen. Thuishaven én vertrekpunt voor experiment en avontuur. Plaats van handeling? De voormalige Hubert Jans loods aan de Nieuwe Willemskade in Harlingen.

Bieren van Het Brouwdok
 1. Het Brouwdok - Captains Daughter
  Het Brouwdok - Captains Daughter
  Prijs per fles vanaf € 4,36 € 3,60
  * Consumentenprijs
 2. Het Brouwdok - Bolder Bock
  Het Brouwdok - Bolder Bock
  Prijs per fles vanaf € 3,96 € 3,27
  * Consumentenprijs
 3. Het Brouwdok - Wad Weizen
  Het Brouwdok - Wad Weizen
  Prijs per fles vanaf € 4,11 € 3,40
  * Consumentenprijs
 4. Het Brouwdok - Vlaams Paard
  Het Brouwdok - Vlaams Paard
  Prijs per fles vanaf € 4,69 € 3,88
  * Consumentenprijs
 5. Het Brouwdok - De Dokwerker
  Het Brouwdok - De Dokwerker
  Prijs per fles vanaf € 4,82 € 3,98
  * Consumentenprijs
 6. Het Brouwdok - Slim Simmer
  Het Brouwdok - Slim Simmer
  Prijs per fles vanaf € 4,11 € 3,40
  * Consumentenprijs