Brouwerij Zuyd

Brouwerij Zuyd

 

Wij zijn Brouwerij Zuyd. Een craftbier Brouwerij uit het zuiden van Nederland, zoals de naam misschien een beetje doet vermoeden.

 

Brouwavontuur

In 2016 begon het allemaal als een soort jongensdroom. 2 studievrienden die elk de wereld hadden rondgereisd, op zoek naar hun eigen brouwavontuur. Van Groot-Brittannië tot Nieuw-Zeeland naar weer terug naar ons kleine kikkerlandje.

Brouwerij Zuyd werd opgericht door Bas en Hein met maar één missie. De Limburgse bierscene te vullen met smaakvol, experimenteel en ambachtelijk bier. En dit alles vanuit een oude legerkazerne in het centrum van Maastricht. Nu we goed vertegenwoordigd zijn in onze prachtige stad hebben we nog een andere missie. Heel Nederland laten proeven van wat Brouwerij Zuyd te bieden heeft.

 

Smaakbommen

Als Brouwerij Zuyd produceren we in kleine hoeveelheid smaakbommetjes. Ons doel is dan ook bier te maken dat misschien wel niet in Nederland past, waarvan we de smaken nog niet kennen, of juist wel maar nog niet zo explosief en herkenbaar. Kortom Zuyd Craft, Experimenteel, ambachtelijk, limited Craftbier.

 

Het team

Brouwerij Zuyd bestaat uit een 3-koppig team. Samen maken ze Brouwerij Zuyd tot de Brouwerij die het nu is. De Brouwerij staat sinds jaar en dag nog onder leiding van studievrienden Bas Jacob en Hein van Baast. Bas mogen we onze creatieve brouwer noemen, die samen met het team kijkt naar de meest experimentele biertjes, de special serie. Brouwer Hein houdt zich bezig met onze Core range en produceert kwalitatief goed en ambachtelijke bieren met het typische Zuyd Karakter. De jongste telg van het stel Rick Knops zorgt ervoor dat alles visueel prachtig uitziet. Van labels tot social media. Hij is momenteel de stem van Brouwerij Zuyd.  

 

Meer info?

Instagram: Brouwerij Zuyd

Website: www.brouwerijzuyd.nl

 

Interessante artikelen: https://fsom.nl/waar-komt-die-zuydhype-van-brouwerij-zuyd-toch-vandaan/