Wispe Brouwerij

Brouwerij Zuyd

Onze passie is smaakvol, eenvoudig en ambachtelijk bier brouwen. Bier dat eten kan en mag verrijken in smaak en beleving. Met onze kennis van zowel brouwen als koken gaan wij aan de slag met het combineren van onze zorgvuldig gebrouwen bieren en de gastronomie van het zuiden.

De Brouwerij

Dit gebeurt allemaal in de zuidelijke stad Maastricht in de voormalige "Tapijnkazerne." Sinds 2015 is de oude legerkantine omgetoverd en heeft een nieuwe naam gekregen: ‘Brasserie Tapijn’, een creatieve horecagelegenheid waar gastvrijheid heerst, kwaliteit en eerlijkheid voorop staan. In de oude kelders van de ‘Brasserie Tapijn’ brouwen wij met veel zorg en aandacht onze Maastrichtse speciaalbieren.

De Brouwers

 De twee initiatiefnemers en levensgenieters Hein en Bas hebben samen het mooie ambacht van bier brouwen mogen leren bij Brouwerij Maximus. Ieder is hierna op avontuur gegaan, Hein naar Ierland en Bas naar Nieuw-Zeeland om daar de brouw cultuur te ontdekken. Nu gaan ze met deze kennis en hun passie er zelf iets moois van brouwen.