Sneek

Brouwerij Sneek

 

Al onze speciaalbieren worden op ambachtelijk wijze, met eerlijke grondstoffen, gebrouwen. Door de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is het Sneker Pypke niet alleen erg lekker, maar ook nog eens maatschappelijk verantwoord.

Ook aan het uiterlijk is de nodige aandacht besteed. Voor zowel mensen uit Sneek als de vele bezoekers die de stad jaarlijks trekt, zijn de flesjes mooi om te zien èn interessant te lezen. Op iedere biersoort staat een ander verhaal over de Waterpoort en de geschiedenis van deze gezellige  Elfstedenstad in Friesland.

Op 25 juli 2018 introduceerden we, in een bomvol Biercafé 3B in Sneek, ons eerste speciaalbier: een frisse Blond. Al snel hadden we de smaak te pakken en volgde een bijzondere Tripel. De typische Dubbel werd letterlijk stormachtige ontvangen in oktober 2019 en de zomerhit van 2020, onze Weizen IPA, is ondanks de ‘coronastart’ nu al favoriet bij menig bierliefhebber. Iets om trots op te zijn of, zoals we in Friesland zeggen; “GRUTSK!”

Bieren van Bier uit Sneek
 1. Sneker Pypke - Weizen IPA
  Sneker Pypke - Weizen IPA
  Prijs per fles vanaf € 4,59 € 3,79
  * Consumentenprijs
 2. Sneker Pypke - Dubbel
  Sneker Pypke - Dubbel
  Prijs per fles vanaf € 4,59 € 3,79
  * Consumentenprijs
 3. Sneker Pypke - Tripel
  Sneker Pypke - Tripel
  Prijs per fles vanaf € 4,59 € 3,79
  * Consumentenprijs
 4. Sneker Pypke - Blond
  Sneker Pypke - Blond
  Prijs per fles vanaf € 4,59 € 3,79
  * Consumentenprijs

 

De speciaalbieren van het Sneker Pypke worden gebrouwen in een zorgbrouwerij. Wij onderscheiden ons door nauw samen te werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ons motto: Genyt, op syn tyd! Oftewel: Geniet, maar drink met mate. #Proast

Weizen IPA bier
De Weizen IPA is bovengistend, met hergisting op de fles en bevat 6% alcohol.  Zodoende is het langer houdbaar en blijft het bier vol van smaak. Door de IPA-twist heeft dit bier een iets bittere afdronk. Ons advies is om het bier koel (tussen 8 en 10 graden), donker en rechtop te bewaren. Bij het serveren voorzichtig uitschenken.

Deze dorstlesser gaat goed samen met een salade, jonge, romige kazen, diverse vissoorten zoals vette vis en witvis, kip en gevogelte. 

 

Blond bier
Het Blond bier van het Sneker Pypke is bovengistend, met hergisting op de fles en bevat 6% alcohol. Zodoende is het langer houdbaar en blijft vol van smaak. Ons advies is om het bier koel (tussen 8 en 10 graden), donker en rechtop te bewaren. Bij het serveren voorzichtig uitschenken.

Uitstekend in combinatie met een kaasplankje of kaassnacks, maar ook heerlijk bij vis, een salade of Chinese gerechten.

 

Dubbel bier
Deze Dubbel heeft een volle smaak en is iets zoetig. Het speciaalbier is bovengistend, met hergisting op de fles en bevat 6,5% alcohol. Zodoende is het langer houdbaar en blijft het vol van smaak. Ons advies is om het bier koel (tussen 8 en 10 graden), donker en rechtop te bewaren. Bij het serveren voorzichtig uitschenken.

Bijzonder lekker bij geitenkaas, chocolade truffels, gegrilde kip en Mexicaanse of Argentijnse stukken vlees.

 

Tripel bier
Het Tripel bier is bovengistend, met hergisting op de fles en bevat 8,5% alcohol. Zodoende is het langer houdbaar en blijft het vol van smaak. Ons advies is om het bier koel (tussen 8 en 10 graden), donker en rechtop te bewaren. Bij het serveren voorzichtig uitschenken.

Extra lekker bij diverse kaassoorten, allerlei vleesgerechten, tonijn, geroosterde groenten en asperges.