Wispe Brouwerij

Brouwerij Puuro

Puur,natuurzuiver,onvervalst,ambachtelijk, zijn zomaar een paar woorden waar we aan dachten toen wij  in  2014 een naam zochten voor de nog te starten brouwerij die we uiteindelijk Puuro gedoopt hebben. Als hobbybrouwer is het allemaal begonnen! Bierbrouwen in een klein brouwketeltje van 30 liter veel proeven en ontwikkelen  om te komen tot  de uiteindelijke bieren zoals  Weizen  met frisse citroen, Quadruppel met sinasappel en koriander en tripels met jeneverbes of zoethout en om de bieren  ook nog goed te combineren met gerechten  werd besloten om een opleiding Zythologie in Belgie te doen dat is een goed idee gebleken en met veel inspiratie en nieuwe kennis is  op basis van de oude recepten  gebrouwen in kleine gelimiteerde oplages van telkens 10 hl.

Bieren van Brouwerij Puuro
  1. Puuro Josefien DRY HOP PALE ALE
    Puuro Josefien DRY HOP PALE ALE Login voor prijs
  2. Geistige Gerstewien
    Geistige Gerstewien Login voor prijs
  3. Puuro Try Out Box
    Puuro Try Out Box Login voor prijs

de opzet van onze brouwerij is niet om steeds meer te produceren maar om steeds nieuwe bieren te ontwikkelen met spannende en smakelijke combinaties .vooral gelimiteerde oplages dus!

Hoewel we de bieren zelf brouwen en bottelen  zijn we toch een huurbrouwerij,een brouwerij zonder eigen brouwketels. Momenteel brouwen we onze bieren in de Weerter stadsbrouwerij die we voor de gelegenheid afhuren. de brouwerij heeft een capaciteit van 10 hl per brouwdag