Brouwerij in de Nacht

Brouwerij in de Nacht

Het brouwen vindt plaats in de Weerter Stadsbrouwerij, een collectief van zo’n 10 brouwerijen die allen met passie mooie bieren brouwen. De apparatuur is een semi automatische 10 hl. / 3 ketel maisch – filter – whirlpoolinstallatie. Er wordt professioneel gebrouwen en afgevuld onder druk of met hergisting op fles. Bij de brouwerij bevindt zich een proeflokaal waar de bieren verkrijgbaar zijn. 

Het brouwen van bier is ook koken, het samenstellen en ontdekken van (nieuwe) smaken en bereidingswijzen. Welke kruiden, gistsoorten, graan, gerst en/of tarwe ga ik toevoegen. Ik schafte een Speidel brouwketel aan en begon te experimenteren met recepturen. Schoorvoetend liet ik anderen proeven van mijn brouwsels en de reacties waren dermate motiverend, dat we een grotere hoeveelheid volgens ons eigen recept lieten brouwen bij een contractbrouwerij. Het bier schenken we in ons eigen restaurant. Bovendien heeft het inmiddels zijn weg gevonden naar collega-horecaondernemers en slijterijen.

 

Wij maken exclusieve bieren in een beperkte oplage, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. We mogen onze Cuvee La Nuit en Donker Sur Lie gerust gastronomische bieren noemen. Ze passen bijvoorbeeld uitstekend bij een mooi gevogelte, wild- of vleesgerecht. En onze Scholsen Ties past bijvoorbeeld uitstekend bij een salade met een wat vollere vis of een verse pasta.

 Ook voor anderen ontwikkelen we graag een bier, met name voor diegene die zich wil onderscheiden met een eigen stijl, hoe mooi is dat? Er valt nog zoveel te ontdekken, we zijn er dag en nacht mee bezig. Zo is ook de naam van de brouwerij ontstaan, de meest oorspronkelijke ideeën komen immers In De Nacht.

Bieren van Brouwerij in de Nacht
 1. Ties
  Ties Login voor prijs
 2. Donker Sur Lie
  Donker Sur Lie Login voor prijs
 3. Krysta
  Krysta Login voor prijs
 4. Belhamel
  Belhamel Login voor prijs
 5. Liquid Love
  Liquid Love Login voor prijs
 6. Donker Sur Lie Fust
  Donker Sur Lie Fust Login voor prijs
 7. Ties Fust
  Ties Fust Login voor prijs
 8. Liquid Love Fust
  Liquid Love Fust Login voor prijs
 9. Welverdiend
  Welverdiend Login voor prijs
 10. Welverdiend Fust
  Welverdiend Fust Login voor prijs
 11. Krysta Fust
  Krysta Fust Login voor prijs
 12. Belhamel Fust
  Belhamel Fust Login voor prijs

brouwerij in de nacht