standaard

Brouwerij Hemursbier

Brouwerij Hemursbier is een kleine ambachtelijke brouwerij dat in 2015 is ontstaan uit de hobby die drie vrienden uit Amerongen tezamen alweer enkele jaren uitoefenen, namelijk het met liefde en zorg brouwen van diverse soorten bier. De biertjes die we brouwen zijn uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; gerst en hop zijn daarin bepalend. Het geheim zit voor ons in de liefde voor het ambacht en ultieme verhouding van de ingrediënten. 

Historie

Brouwerij Hemursbier is in 2015 ontstaan uit de hobby die drie vrienden uit Amerongen tezamen alweer enkele jaren uitoefenen, namelijk het met liefde en zorg brouwen van diverse soorten bier. De biertjes die thuis werden geserveerd aan vrienden en bekenden werden erg gewaardeerd, waardoor we serieus overwogen om ons bier aan een breder publiek te presenteren. Een hobby is het nog steeds, maar tegelijk zijn we ook serieus bij het brouwen van ons bier.
De naam Hemursbier is afgeleid van het oude woord Hemur of Amer, wat rivier of lopend water betekent. Voordat de naam Amerongen voor het eerst omstreeks 1126 werd gebruikt, heette de toenmalige agrarische nederzetting Hemur-Enge, hetgeen “Aan de rivier” zou betekenen. Omdat het Amerongse water dat Hemursbier gebruikt mede bepalend is voor de smaak, was al gauw de naam Hemursbier geboren.

Onderscheidendheid

De biertjes die we brouwen zijn uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; gerst en hop zijn daarin bepalend. Het geheim zit voor ons in de liefde voor het ambacht en ultieme verhouding van de ingrediënten.  De namen die de brouwers gebruiken hebben allemaal te maken met de rijke geschiedenis dat Amerongen kent. Op het etiket treft u dan ook een stukje historische kennis aan van het mooie dorp Amerongen. Daar bovenop komt de toewijding en het geduld waarmee ieder bier wordt gebrouwen. We brouwen ons bier met enkel Amerongs water, gerstmout, tarwemout, hopbloemen, (kandij)suiker en gist.  Onze speciaal bieren worden daarnaast op smaak gebracht met o.a. vruchten, kruiden of honing. Ons bier is ongefilterd, van hoge gisting en krijgt een nagisting in de fles. De wijze van lagering geeft het bier toch een heldere en frisse uitstraling met een fijne schuimkraag dat de smaak tot aan de laatste slok behouden laat blijven. Op zoek naar perfectie, zullen we onze bieren blijven verbeteren.

Bieren van Brouwerij Hemursbier
 1. Hemursbier - Borre
  Hemursbier - Borre
  Prijs per fles vanaf € 5,17 € 4,27
  * Consumentenprijs
 2. Hemursbier - Tabakse Waag
  Hemursbier - Tabakse Waag
  Prijs per fles vanaf € 5,17 € 4,27
  * Consumentenprijs
 3. Hemursbier - Gruppel
  Hemursbier - Gruppel
  Prijs per fles vanaf € 5,17 € 4,27
  * Consumentenprijs