Brouwerij DIggelfjoer

Brouwerij Diggelfjoer

 

“Fleane as Diggelfjoer” laat zich vertalen als “Verspreiden als een lopend vuurtje”. Dit is ook wat wij voor ogen hebben, door mensen te laten delen in onze passie voor (speciaal)bier.

Sinds enkele jaren worden eerst nog hobbymatig een aantal heerlijke bieren gebrouwen op een kleine installatie van 20 – 25 liter per keer. In februari 2015 wordt het brouwproces nauwer onder de loep genomen om het proces te verbeteren en wordt gewerkt aan een Herms-installatie met een capaciteit van 50 – 60 liter. Dit om alvast een voorproef te doen om later bedrijfsmatig te gaan brouwen.

 

De positieve en enthousiaste reacties over de bieren waren een laatste zetje om begin 2016 de brouwerij officieel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

De vrije vertaling van Diggelfjoer uit het Fries is ´lopend vuurtje´. Deze naam is met een kwinkslag ontleend aan het ontstaan van de brouwerij met name uit de onderlinge vriendschap en het thuis brouwen.

 

Eind 2016 is de eerste batch bier gebrouwen. Het resultaat is een eigenwijze tripel van maar liefst 9% met een goudgele kleur, vol en kruidig van smaak. De flessen zijn voorzien van een fraai zelf ontworpen stickeretiket. De naam van het tripel is “Suver Nuver”, en is een vrije vertaling van “beetje vreemd” in het Fries. In de daarop volgende jaren zijn er nog 2 bieren bij gekomen. De Noflik, een fruitig blond bier. Noflik is het Friese woord voor fijn en plezierig. Ons 3e bier is een stevig en kruidige quadrupel genaamd Grutsk. Grutsk is het Friese woord voor trots. Aankomend jaar zijn er plannen voor nog meer verschillende bieren.

Bieren van Brouwerij Diggelfjoer
 1. Diggelfjoer Suver Nuver en Grutsk
  Diggelfjoer Suver Nuver en Grutsk
  Prijs per fles vanaf € 3,21 € 2,65
  * Consumentenprijs
 2. Diggelfjoer Noflik en Grutsk
  Diggelfjoer Noflik en Grutsk
  Prijs per fles vanaf € 2,95 € 2,44
  * Consumentenprijs
 3. Diggelfjoer Suver Nuver en Noflik
  Diggelfjoer Suver Nuver en Noflik
  Prijs per fles vanaf € 2,95 € 2,44
  * Consumentenprijs
 4. Diggelfjoer - Grutsk
  Diggelfjoer - Grutsk
  Prijs per fles vanaf € 3,42 € 2,83
  * Consumentenprijs
 5. Diggelfjoer - Noflik
  Diggelfjoer - Noflik
  Prijs per fles vanaf € 2,95 € 2,44
  * Consumentenprijs
 6. Diggelfjoer - Suver Nuver
  Diggelfjoer - Suver Nuver
  Prijs per fles vanaf € 2,95 € 2,44
  * Consumentenprijs

 

Brouwerij Diggelfjoer is een initiatief van de vier vrienden Jelmer Pultrum, Erik Frieso, Udo Hoekstra en Jan Jongsma-Visser. Het is ontstaan vanuit een passie voor speciaal bier.

Suver Nuver – Tripel
Deze eigenwijze tripel is goudgeel van kleur en vol en kruidig van smaak.

Noflik – Blond
Een fris, licht en fruitig bier

Grutsk – Quadrupel
Een donker en volmoutig bier. Heerlijk om nu te drinken en prima om te bewaren.