Brouwerij de Kneiter

Brouwerij de Kneiter

 

Het idee ontsprong in het begin van de corona pandemie, bandmaten Stijn en Luuk zagen hun festival zomer in rook opgaan en grepen de gelegenheid aan om een nieuwe hobby te proberen. Als fervente bierliefhebbers leek het beiden leuk om zelf ook eens iets te maken, zo gezegd zo gedaan. Na een paar probeersels te proeven werd Patrick ook enthousiast en werd toegevoegd aan het team. De Kneiter was geboren. Na talloze mensen onze brouwsels voor te schotelen en daar over het algemeen goeie reacties op te krijgen ontstond er genoeg zelfvertrouwen om het op grotere schaal commercieel te proberen, eind 2020 zaten de eerste 2 brouwsels bij Reuz in Moergestel en Holevoort in Bakel in de tank, klaar om begin 2021 uitgeleverd te worden. Het avontuur was begonnen!

Ondertussen staan de Kneiters bij een aantal slijters op de planken en begint de horeca nu ook mee te doen. De eerste bieren zijn al opnieuw gebrouwen en opgeschaald en het assortiment blijft zich uitbreiden. Thuis wordt er uiteraard nog regelmatig een testbatch gebrouwen, en proeven doen de heren nog steeds heel graag, ook vooral hun eigen bier!

Onderscheid

De Kneiter richt zich vooral op de wat heftigere bieren; tot nu toe is alles wat er gebrouwen is boven de 7.5%, is er herhaaldelijk met rook en turfmout gewerkt en zijn er, buiten de DIPA collab met de Natte Gijt en Little Devil genaamd LAM, alleen nog maar donker tot zwart gekleurde bieren uitgekomen en zijn de eerste barrel age projecten in de maak.

Doordat de etiket ontwerpen in handen van brouwer Stijn zijn wordt ook visueel een mooie huisstijl vastgelegd, met in het oog springende, lichtelijk absurde maar bij de naam passende zeer kleurrijke designs.

Bieren van Brouwerij de Kneiter
 1. De Kneiter - Dubbo Klockels
  De Kneiter - Dubbo Klockels
  Prijs per fles vanaf € 4,59 € 3,79
  * Consumentenprijs
 2. De Kneiter - Brak Peat
  De Kneiter - Brak Peat
  Prijs per fles vanaf € 4,46 € 3,69
  * Consumentenprijs
 3. De Kneiter - Lömpe Böck
  De Kneiter - Lömpe Böck
  Prijs per fles vanaf € 4,69 € 3,88
  * Consumentenprijs
 4. De Kneiter - Gieter Pater
  De Kneiter - Gieter Pater
  Prijs per fles vanaf € 4,59 € 3,79
  * Consumentenprijs