Brouwerij de Gaperd

Brouwerij de Gaperd

De Gaperd brouwt een serie eigenwijze bieren in eigen brouwerij. Ons  brouwhuis  is gebouwd in een prachtige aluminium FunTear trailer zodat we haar overal mee naartoe kunnen nemen. We brouwen natuurlijk op onze thuislocatie in Boxtel maar ook op festivals en events is onze brouwerij een prachtige aanwinst. Een heuse brewpub op elke gewenste plek!

Historie

Speciaal Bierbrouwerij De Gaperd is in 2015 opgericht als onderdeel van belevingsfestival SlowLive!. Omdat het festival rondtrekt moest natuurlijk ook de brouwerij rond kunnen trekken en daarom is het brouwhuis gevestigd in een schitterende aluminium FunTear trailer. De Gaperd kan dus letterlijk overal brouwen. Dat doen we voor onze eigen bieren zoals De Klerelijer en De Goedsack op onze eigen locatie. Maar we staan ook op festivals en brouwen bieren bij andere brouwers thuis.

Bieren

Speciaal Bierbrouwerij De Gaperd maakt zoals gezegd eigenwijze bieren. Het eerste brouwsel was een stout: De Klerelijer. Als tegenhanger kwam daar als snel De Goedsack bij; een amberkleurige Belgian Ale gebrouwen met lemon grass en gember. Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid met een De Witte Voet (eigen weizen) , Ongelikte Beer (farmhouse ale), Slome Duikelaar (tripel)  en Bittere Ernst (IPA).