Brouwerij Boslust

Brouwerij Boslust

 

De brouwers van de Boslust dat zijn wij: Dirk-Jan en Jeroen uit het mooie Alphen in Noord-Brabant. Wij stoken onze brouwketel al heel wat jaren op, eerst en vooral op zoek naar een eigen signatuur op smakelijke ‘klassiekers’. Maar zoals het bij brouwers hoort experimenteren we volop met de meest bijzondere brouwsels als gevolg.

 

De essentie van ons verhaal; twee Alphense gasten die met veel plezier hun brouw aan de kook brengen! In onze proeftuin aan de Boslust in Alphen, waar wij overigens putten uit een heuse eigen waterbron, ontstaan de fraaiste brouwsels. Die ook nog eens heerlijk worden gesmaakt. Wij beseffen ons dat je zoiets niet voor jezelf wil en mag houden. Vandaar dat wij Brouwerij Boslust hebben opgericht.

 

In 2017 is de Bazuin het eerste bier wat wij uitgebracht hebben als Brouwerij Boslust. De Bazuin is een tripel met een ferme body, een bier om rustig van te genieten. Al snel volgde een fris en fruitig blond bier wat zich juist uitermate leent om door te drinken; de Blond. Vervolgens grepen we eens gul in de pale mouten en Amerikaanse hoppen en zo was daar de eerste heuse Alphense Pale Ale; de Blom. Met het aroma van een bosje Blommen past hij perfect bij het voorjaar en de zomer. En als het blad gaat vallen…dan ontkurken wij onze Bok; een samenspel van vijf mouten geeft hem zijn volle smaak en diepe kleur. En onze laatste aanwinst is een ferme quadrupel; de Ballast. Het drinken van een Ballast is een feestje op zichzelf, wel een heftig feestje!

 

Brouwerij Boslust: bier gebrouwen én gedronken zonder poespas en vooral met veel plezier. Wa?! Of ge Boslust!

Bieren van Brouwerij Boslust
 1. Boslust - Blom
  Boslust - Blom
  Prijs per fles vanaf € 2,86 € 2,36
  * Consumentenprijs
 2. Boslust - Bazuin
  Boslust - Bazuin
  Prijs per fles vanaf € 2,78 € 2,30
  * Consumentenprijs
 3. Boslust - Blond
  Boslust - Blond
  Prijs per fles vanaf € 2,78 € 2,30
  * Consumentenprijs

 

BAZUIN 8,2%

De Bazuin is een tripel met een diep gouden kleur. Hij heeft een stevige body en een warme zoet-kruidige smaak en geur. De mouten en kruiden vormen een fraai samenspel met de mild bittere hoppen

 

BLOND 6,6%

De Blonde van de Boslust is, hoe verrassend, een blond bier. Ze heeft een heerlijke body en een zalig fruitig aroma. Vooral de toetsen van citrus doen de smaakpapillen tintelen. Een gevolg van een ferme gift van Citra hoppen.

 

BLOM 7,2%

Pale Ales heb je in alle soorten en maten en nu ook in de Alphense variant! Deze flinke Alphense Pale Ale krijgt zijn smoel door de Mosaic en Citra hop. En het heerlijke aroma van een boeketje BLOMmen.

 

BALLAST 10,5%

De mouten zorgen voor een oersterk fundament waarop een complex bier herrezen is dat je smaakpapillen volop aan het werk zet. Het drinken van een Ballast is een feestje op zichzelf, wel een heftig feestje! Waarlijk een ferme quadrupel.

 

BOK 6,8%

Een samenspel van vijf mouten geeft de BOK zijn volle smaak en diepe kleur. De BOK is bovengistend en geeft een gulle 6,8 % alcohol. Het zoet van de eerste teug gaat geleidelijk over in een zacht bittertje. Wa?! Of ge BOK lust!