Bierbrouwerij de Uddelaer

Bierbrouwerij de Uddelaer

 

Speciaal Bier is anno 2018 een niet meer weg te denken product met een veel belovende toekomst. Brouwerij De Uddelaer gaat mee met deze ontwikkeling en wil daarbij toonaangevend zijn. De brouwerij is in 2015 in Uddel van start gegaan als hobby-brouwerij en heeft zich al snel daarna als micro-brouwerij een positie weten te verwerven in de lokale markt.

Vanaf het voorjaar van 2018 wordt in het Koetshuis van Kasteel Staverden gebrouwen met een geheel nieuwe brouwinstallatie. Daarmee wordt per productiegang 20HL bier geproduceerd.

 

Eigenaar van Bierbrouwerij De Uddelaer is Jacques Brinkman, voormalig wereld-en olympisch kampioen hockey. Als ondernemer in sportartikelen kreeg hij belangstelling en waardering voor ambachtelijke productiemethoden die hij leerde kennen tijdens de vele bezoeken aan India en Pakistan. De kennismaking in Uddel met ambachtelijk bierbrouwen was het begin van de realisatie van een lang bestaand idee: kennis en ervaring opbouwen voor de combinatie van vakman en ondernemer. Gestart als leerling is hij inmiddels eigenaar en brouwmeester van Bierbrouwerij De Uddelaer.