Westfriese Bierbrouwerij

Westfriese Bierbrouwerij

Lang geleden zag ik Jeroen Kager op tv dat er mensen zijn die als hobby bier brouwen, toen dacht ik bij mijzelf: dat wil ik ook! Tientallen brouwsels verder met de nodige leercurve én veel successen is mijn bier verkrijgbaar op Hollandcraftbeer.nl.

Westfriesland op de kaart zetten

Niemand verder dan 20km buiten de regio weet wat Westfriesland is, terwijl ze tot de mooiste regio’s behoort, daarom wil ik deze regio met mijn bieren letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten.

De bieren hebben pakkende namen in dialect, zoals:

- ientje toe: het laatste biertje (maar daarna kun je nog een laatste nemen…)

- Skeef: aangeschoten, scheef of het effect van een bal

- Groôs: trots

- Spragen: van de zon genieten

Wij Westfriezen staan bekend als harde werkers. Dan bestaat er gewoon niets mooiers dan na een lange dag hard werken, of tijdens een feestje, de heerlijke Westfriese bieren te drinken. In Westfriesland gebrouwen, met zoveel mogelijk ingrediënten uit de regio.

Westfriesland

Dit bier wordt gebrouwen in een regio die volledig wordt omsloten door de oudste dijk van Nederland: de Westfriese Omringdijk. Deze dijk verbindt de historische steden Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Schagen en Alkmaar. De dijk slingert door het landschap langs unieke vergezichten, typische lint-dorpen met stolpboerderijen en voormalige VOC-steden.