Rakker Bierbrouwerij

Rakker Bierbrouwerij

Rakker Bierbrouwerij

Rakker Bierbrouwerij is in 2016 opgericht door bierliefhebbers en vrienden Vincent van Lier en Pascal van der Mierden. Officieel is de microbrouwerij in Haelen gevestigd maar zelf spreken de brouwers uit Noord-Brabant en Limburg liever over een bourgondisch bondgenootschap. De brouwerij heeft inmiddels een mooi assortiment speciaalbieren ontwikkeld waarvan er enkele vast in productie zijn genomen.

De Rakkers van Rakker Bier

De recepturen voor de bieren van Rakker Bierbrouwerij worden met zorg en passie door Vincent en Pascal ontwikkeld. Ze proberen hierbij telkens weer te vernieuwen en experimenten dan ook graag met smaken en ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan pittige pepers, thee, tijm, watermeloen en toasted chips van eikenhout. Het resultaat is een bijzondere serie bieren die door hun eigenzinnige karakter in de meeste gevallen uniek te noemen zijn. De Rakkers van Rakker Bierbrouwerij zeggen dan ook niet voor niets:

 

“Rakker Bier wordt gebrouwen door Rakker die durven te experimenteren. Die net zolang blijven proberen totdat smaakpapillen in extase exploderen!”

Het brouwen

De bieren van Rakker Bierbrouwerij worden in eigen beheer ontwikkeld en vervolgens gebrouwen bij Brouwerij InBier in Sittard. Dit is een grote huurbrouwerij die voor vele bekend en onbekende biermerken het commerciële brouwproces verzorgt. Het grootste deel van de gebrouwen batches wordt op de voor Rakker Bierbrouwerij kenmerkende zwarte longneck fles afgevuld en het overige deel verlaat de brouwerij in dolium fusten.

 

De bieren

Op dit moment zijn er via hollandcraftbeer.nl twee bieren van Rakker Bierbrouwerij verkrijgbaar. Dit zijn:

 

Royale Rakker Tripel Grand Cru (7.5%)

De Royale Rakker is een prachtige tripel grand cru die door de toevoeging van Special B mout niet alleen een mooie volle smaak heeft maar met zijn robijnrode kleur ook iets donkerder is dan de meeste andere tripels. Het bier heeft rijke accenten van de specerij koriander, het bitter van sinaasappelschil en warme karamel.

 

Lu’au Rakker (6.0%)

De Lu’au Rakker is een bijzonder toegankelijke Hawaiian style IPA. Een populaire favoriet van zowel beginnende IPA drinkers als liefhebbers van een niet al te bittere IPA. Het lichtbittere karakter van het bier is mooi in balans gebracht met accenten van tropisch fruit. Je proeft mango, ananas en een vleugje citroen.

Bieren van Rakker Bierbrouwerij
 1. Rakker Bierbrouwerij - Royale Rakker Tripel Grand Cru
  Rakker Bierbrouwerij - Royale Rakker Tripel Grand Cru
  Prijs per fles vanaf € 3,16 € 2,61
  * Consumentenprijs
 2. Rakker Bierbrouwerij - Lu'au Rakker Hawaiian Style IPA
  Rakker Bierbrouwerij - Lu'au Rakker Hawaiian Style IPA
  Prijs per fles vanaf € 3,16 € 2,61
  * Consumentenprijs