standaard

Oldskool Brewery

OLDSKOOL is een huurbrouwerij en dat zullen we ook blijven. We zijn altijd op zoek naar de beste professionele brouwers in Nederland. Ons motto is: “Speciaal bier is goed, maar specialer bier is beter.”

OLDSKOOL wil bier brouwen in een nieuw format. Een focus op oude beertypes met pure liefde voor klassieke en moderne hoppen. Een perfecte combinatie voor gebalanceerde bieren, die rustig gedronken dienen te worden. Het is de missie van OLDSKOOL om bierliefhebbers, brouwerijen, café-eigenaren en slijterijen te overtuigen van de boodschap dat het mogelijk is om bier van hoge kwaliteit te brouwen door te werken met de juiste mensen en ingrediënten. Aan de doorsnee consument willen we graag tonen dat er meer is dan een normale Duvel of een kunstmatig gezoet Bockbiertje.

Geschiedenis

Eigenaar en brouwer drs. Dennis Kort heeft altijd de droom gehad om een eigen biermerk te hebben. Door gewerkt te hebben bij Slijterij Nijsten, de Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij St. Christoffel wordt Dennis vanaf 2008 gefascineerd door bier. Om zijn kennis na zijn brouwerijwerk te vergroten volgde hij StiBON. Na het behalen van zijn diploma in Oostenrijk (Doemens) mocht hij zichzelf op 25-jarige leeftijd Internationaal Biersommelier noemen. De een-na-jongste ter wereld des tijds. Tot op heden is hij nog steeds de jongste biersommelier van Nederland.

In Eindhoven destijds is er nog geen brouwerij gevestigd, dus in september 2012 richtte hij als eerste Eindhovense brouwerij OLDSKOOL op. Naast OLDSKOOL is Dennis ook actief in de bierwereld als agent voor de Duitse brouwerij Schneider Weisse, als unieke groothandel in speciaalbier, als ambassadeur voor de Brussels Beer Challenge, als beerjudge bij diverse wedstrijden etc. etc.