Wispe Brouwerij

Elsener brouwerij Pochpoater

Het begon allemaal met een klein starterspakket om zelf bier te kunnen brouwen. Dit werd een hobby van ons (Henk en Willy), deze hobby is langzamerhand uit de hand gelopen en in 2014 hebben we de stap gezet naar professionalisering. We zijn toen een pico-brouwerij gestart bij Herberg de Kemper in Elsen. In de afgelopen jaren hebben we behoorlijk wat soorten bieren gebrouwen en hierdoor hebben wij veel ervaring en kennis opgedaan met het brouwproces. We hebben veel gelezen en onderzocht om zo nog meer te weten te komen over het bierbrouwen, lerende zijn we nog steeds en aan enthousiasme ontbreekt het ons zeker niet.

Het bier van de Elsener Bierbrouwerij

Het bier wat wij brouwen is (h)eerlijk, ambachtelijk en avontuurlijk, ook worden er geen kunstmatige stoffen toegevoegd in ons bier. Het bier van de PochPoater wordt niet gefilterd, hierdoor is ons bier vaak iets troebeler, maar dat betekend niet dat het de smaakt doet laten verminderen. We zitten inmiddels al op meer dan 35 soorten bieren die ieder een unieke toevoeging hebben, deze zijn zowel op fles als in fusten verkrijgbaar. We proberen iedere keer weer nieuwe ideeën en smaken te verwerken in onze bieren. We verkopen ons speciaal bier door het hele land, u kunt het vinden in verschillende slijterijen, bij horeca gelegenheden, in supermarkten en groothandels.

Hoe brouwen wij het bier

Wij zijn niets voor niets een pico-brouwerij, we brouwen dan ook in hoeveelheden van 50 liter per keer. Ons bier wordt gebrouwen met behulp van de Brew Magic V350MS, 2 keer per week wordt deze Brew Magic gebruikt. Vaak brouwen we ongeveer 150 á 200 liter aan bier per week. Er wordt in onze brouwerij nog erg veel met de hand gedaan, zo plakken wij onze eigen etiketten en worden de dopjes met eigen kracht op de flesjes geperst Het ongefilterde en ongepasteuriseerde bier wordt handmatig in flesjes afgevuld.