De Nachtbrouwerij

Naam Brouwerij

De Nachtbrouwerij is een brouwerij uit het Brabantse Dongen, die een aantal mooie bieren brouwt waaronder Ochtendgloren en Nachtzuster. Daarnaast is De Nachtbrouwerij altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe smaken, die pas op de markt komen als ze het daglicht kunnen verdragen. Jack Nollen is de Nachtbrouwer en is ca. 15 jaar geleden begonnen als hobbybrouwer. Hij brouwde met name in de nacht, omdat hij dan ongestoord en gefocust zich kon richten op het brouwen van de bieren. Toen een aantal jaren geleden de hobby uitgroeide tot een bedrijf, omdat verschillende horecagelegenheden het bier van hem wilde afnemen, was de naam De Nachtbrouwerij snel gevonden.

Bieren van De Nachtbrouwerij
  1. Ochtendgloren
    Ochtendgloren Login voor prijs
  2. Nachtzuster
    Nachtzuster Login voor prijs
  3. Ochtendgloren Fust
    Ochtendgloren Fust Login voor prijs

Verkrijgbaar via HCB

Ochtendgloren (7,7%)  

Een mooi blond bier met vier verschillende hopsoorten en een uitgebalanceerde moutstort met zowel gerstemout als tarwemout. De smaak laat zich beschrijven als vol en fris met een licht bittertje en  een fruitige afdronk. Ochtendgloren kan ook in de middag en avond gedronken worden. 

Nachtzuster (9,5%) 

Een lekkere quadrupel  met een uitgekiende moutstort en een gebalanceerde hopgift, volledig gemaakt met een toets van koriander, zouthoutwortel, kaneel en kruidnagel. De smaak laat zich beschrijven als kruidig, zoet en verwarmend, zoals het medicijn door Nachtzuster wordt toegediend.