Brouwerij Tiecelijn

Brouwerij Tiecelijn

Brouwerij Tiecelijn is het gevolg van een uit de hand gelopen hobby. Als liefhebber van speciaalbier begon Dennis Berkhout in 2000 met het brouwen van bier, op het gasfornuis in de keuken met een klein pannetje. De eerste resultaten stelden niet teleur en al snel werd de keuken verruild voor de garage, het pannetje werd vervangen door een kleine installatie van 30 liter en het bier werd steeds lekkerder.

In februari 2016 volgde een inschrijving bij de Kamer van Koophandel onder de naam Brouwerij Tiecelijn. De naam voor de brouwerij komt uit het Middeleeuwse dierenverhaal over Reinaert de Vos, dat vol staat met satirische verwijzingen naar de mensenmaatschappij. De raaf ‘heer Tiecelijn’ is de boodschapper tussen de andere dieren in dit verhaal. 

Bij het bedenken van de recepten zijn bestaande bierstijlen de basis, maar zeker niet allesbepalend. Creativiteit, gevoel en eigen smaak zijn net zo belangrijk. Van een nieuw recept wordt eerst een klein proefbrouwsel gemaakt en bij tevredenheid over het resultaat wordt het in het groot gebrouwen in batches van 500 of 1000 liter. De ambitie van Brouwerij Tiecelijn is het brouwen van aansprekende bieren zonder opsmuk in uiteenlopende stijlen.

Bieren van Brouwerij Tiecelijn
 1. Tiecelijn
  Tiecelijn
  Prijs per fles vanaf € 2,84 € 2,35
  * Consumentenprijs
 2. Tiecelijn Saturn - Hoppy Red Ale
  Tiecelijn Saturn - Hoppy Red Ale
  Prijs per fles vanaf € 2,58 € 2,13
  * Consumentenprijs
 3. Tiecelijn Ramkoers - Barley Wine
  Tiecelijn Ramkoers - Barley Wine
  Prijs per fles vanaf € 2,66 € 2,20
  * Consumentenprijs
 4. Tiecelijn Vostok - Russian Imperial Stout
  Tiecelijn Vostok - Russian Imperial Stout
  Prijs per fles vanaf € 2,66 € 2,20
  * Consumentenprijs
 5. Tiecelijn Skyliner - Strong Blonde Ale
  Tiecelijn Skyliner - Strong Blonde Ale
  Prijs per fles vanaf € 2,58 € 2,13
  * Consumentenprijs