Brouwerij Kraan

Brouwerij Kraan

Al weer in het jaar 2000 kwam ik voor het eerst in aanraking met zelf bier maken, en met een clubje van 'n man of tien waren we "De Boreftse Bierbrouwers"  erg leuk om te doen en we maakte zo'n 4 brouwsels per jaar.

Toen ik in 2012 de " Speciaalbierwinkel" begon waren er klanten die om een Bodegraafs biertje vroegen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken om mijn recept van de 8.2 te laten brouwen en die vervolgens in de winkel te kunnen verkopen. Na een tweede batch gaf de brouwer aan dat dit wel  erg hard gaat en dit tempo kon hij niet aan. Ik ben toen bij een grotere brouwerij terecht gekomen om batches te maken.

Echter had het eerste brouwsel een infectie, de tweede was te laag in koolzuur en de derde batch was te hoog in koolzuur. Dat was voor mij de druppel: ik moet het weer zelf maken, dus ik heb een eigen AGP aangevraagd. Sinds mei 2014 maak ik in mijn eigen ketels weer mijn eigen bier.

Kort daarna kwam de eerste klant voor een klantenbier en wat later via een soort wedstrijd ben  ik ook huisbrouwer en Partner van de Limes geworden. Langzaam is het assortiment gegroeid tot 14 bieren.