Brouwerij Brouwerslokaal


Wat willen die drie gasten bereiken met de brouwerij? Vooral een bijdrage leveren aan de biercultuur in de wereld”, zegt Thibo. Stijn en Marc beamen dit volledig. Er is veel werk te doen in het verspreiden van het Woord over de wondere wereld van Craftbier. Er is nog zoveel te ontdekken. De mogelijkheden zijn oneindig als je food en bier met elkaar wilt gaan combineren. Maar ook de door Amerikaanse brouwers ingezette nieuwe combinaties van gerst, hop, water en gist daagt ons uit. We willen de wereld naar bierbeleving 3.0 opschalen. De biochemie biedt ons nog zoveel meer dan we nu met z’n allen doen in de wereld van het bierbrouwen.

Dutch Bargain

Elke keer wanneer je een flesje van ons overheerlijk Dutch Bargain bier bemachtigt, verliezen wij weer een flesje, dus in tegenstelling tot het gezegde, ben jij altijd de winnaar met een Dutch Bargain bier in je hand.

“Een overeenkomst sluiten bij een pot bier, waar iemand net iets meer voordeel uithaalt dan de andere” Dit Brits gezegde stamt af van de koloniale tijd waar de Nederlanders reeds uitblonken in hun handelsvaardigheden… Die, zo bleek, goed tegen de drank konden. Ons eerste bier, een Imperial Pale Ale, is een ode aan díe handelaars, díe overeenkomsten alsook een knipoog naar de overpopulaire, wij menen zelfs, uitgebuite bierstijl India Pale Ale oftewel IPA.

De eerste Imperial bieren werden ook rond deze tijd gebrouwen, voornamelijk om de Russische Tsaren te imponeren met zware donkere bieren, de Imperial Russian Stout die dubbel zoveel mout en hop bezaten en dus complexer smaakten.

 De Imperial Pale Ale is hier een afgeleide van. Onze Dutch Bargain Imperial Pale Ale is een stevig koperkleurig bier van 10 % alcohol volume, ondanks het uitgesproken hoppig aroma, en de complexe smaak blijft dit bier door zijn hoge vergistingsgraad een lekkere doordrinker. Eentje waar over heel de wereld nog mooie deals mee gesloten gaan worden.

Dutch Bargain Imperial Pale Ale

Dutch Bargain Imperial Pale Ale heeft een prachtig koperen kleur met een lichtrode schijn. Dit complexe, stevige en bittere bier heeft een uitgesproken hoppig aroma en een pittige smaak met caramel toetsen van mout.  De schuimkraag is fijn, romig en stabiel. Het alcoholpercentage is tien. Dankzij de balans in deze complexiteit is dit bier een zeer zuiver, gemakkelijk drinkbaar en lang nasmakend bier. Een sterk avontuur in elk aspect.

Dit bier heeft in 2016 twee prijzen gewonnen tijdens de World Beer Awards.

Dutch Bargain Imperial Russian Stout

Dutch Bargain Imperial Russian Stout is een donkerzwart bier met een mocca kleurige schuimrand. De uitdaging van dit Bier was de mooie smaken van een English Stout combineren met een complexe, hoge moutstort. Het alcoholpercentage is 11,5%. De mooie koffie toetsen en koffie bitterheid is afgewerkt met pure cacao, waardoor een romige afdronk ontstaat met een vleugje chocolade.

Dutch Bargain Imperial Zeeuws Blond

Dutch Bargain Imperial Zeeuws Blond is een fris citrus en licht fruitig blond bier. Aan het eind van de slok ontstaat een mooi licht bittertje in de mond. Het Alcoholpercentage is 7,2%. Voor de kenners onder ons:  Er is gewerkt met Citra Hops en Sorachi Ace Hops. De gist is Wyeast 1388.

Dutch Bargain Seawise

Dutch Bargain SeaWise is een Hefeweizen. Een tarwebier vergist met de Duitse Weihenstephan gist. We hebben een toets van onze zee in Zeeland aangebracht met Zeekraal en een frisse toets voor dit heerlijk zomerse biertje met toevoeging van Verveine. Een bier van 4,3% Alc. Heerlijk verfrissend en dorstlessend. 

Dutch Bargain 2018