Brouwerij Boer Koekoek

Brouwerij Boer Koekoek

Brouwerij Boer Koekoek, wij zijn een familiebedrijf sinds 2014 actief in Nijmegen gevestigd. De brouwers zijn vader Robert en zoon Thijs Koekoek. Moeder Helen is steun en toeverlaat in het ondersteunen van het brouwproces. Onze brouwerij, ligt aan de Dijkgraaf van Wijckweg  waar wij onze eigen groenten fruit en kruiden verbouwen. Hierdoor kunnen we gebruik maken van deze ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan hop en kruiden uit eigen tuin.

Het Brouwproces

De brouwketel produceert 325 liter per brouw. Wij maken voor het brouwproces gebruik van zonne- energie  en gas.  Het restproduct van het brouwproces -de  borstel-,gebruiken we voor het voeden van onze kippen en van onze toekomstige varkentjes, zodat we geen afval produceren dat naar buiten moet worden afgevoerd.

Zelfbouw en Creativiteit

Creatieve ontwikkelingen en zelfbouw staan bij ons voorop. Zo hebben we zelf ons onderkomen gebouwd en zijn de grondstoffen lokaal betrokken. Wij zijn vaak in staat  om materialen te hergebruiken die doorgaans als afgeschreven worden beschouwd. Onze wel beroemde brouwketel heeft ooit dienst gedaan als melkvat. Tenslotte  proost op het door ons gebrouwen bier, waar wij met veel liefde aan gewerkt hebben.