Bierbrouwerij Vermeersen

Bierbrouwerij Vermeersen

Fat Donkey Beer Company is een steeds wisselende samenwerking tussen brouwers en bierliefhebbers – De uiteindelijke productie vindt plaats bij Bierbrouwerij Vermeersen te Hulst. De bieren zijn beperkt verkrijgbaar.

 Bier is voor John Vermeersen meer dan alleen een perfecte smaak, de pareling in het glas, of de het boeket van een vers getapte pint. Als kind was hij al kind aan huis bij brouwerijen als Palm, Piedboeuf , Krüger en Diekirch. Als telg uit een familie van brouwers, graanhandelaren en cafébazen was hij al vroeg bekend met het geluid van ronkende centrifugaalpompen, de reuk van gistend bier, en het  knisperende gevoel van verse mout. Voor hem is bier vooral een genot als een perfect uitgebalanceerd geheel vormt. Het eigen assortiment van Brouwerij Vermeersen bestaat uit een reeks van klassieke types die zich reeds tientallen jaren bewezen hebben. Voor Fat Donkey ontwikkelt hij samen met liefhebbers en vakbroeders (en zusters) op een speelse wijze treffende Craft bieren.

 Twiggy’s last resort is een eigenwijze versie van het alombekende Pilsener. De spanning zit vooral in de aromahop die een citrus achtige indruk geeft. Verder zijn dennegeur en peper te herkennen. In dit bier worden moderne brouwtechnieken met experimentele principes gecombineerd.