Wispe Brouwerij

Bierbrouwerij Noarder Dragten

Wij danken onze naam aan het dorp Drachten in Friesland. In de 17e eeuw is Drachten ontstaan uit de dorpen Noorder en Zuider Drachten. Onze brouwerij staat in het Noorden en deze locatie werd vroeger op zijn Friesch Noarder Dragten genoemd In 2012 zijn wij begonnen met brouwen van bier in onze eigen zelf gebouwde ambachtelijke brouwerij. Doordat wij alles zelf in eigen huis brouwen zijn we in staat snel in te spelen op de markt en kunnen we op aanvraag specials brouwen.

Op dit ogenblik brouwen wij 4 eigen bieren.

DPA, een India Pale Ale op zijn Drachtsters dus een Drachtster Pale Ale. Een toegankelijk bitter maar zeker ook een fruitig bier met 5,3 %Vol. Alc, 15 EBC, 52 EBU en een mooi kopergele kleur. Bier voor alle jaargetijden.

 Sinneblond, een zwaar blond bier met de smaak van mineola en sereh (citroengras). Een volle zoete, bittere afdronk met een alcohol percentage van 7,4 % Vol. Alc, 12 EBC, 30 EBU. Een mooi bier wat je koel drinkt in de zomer en wat warmer in de winter.

 Matzwart, een Black IPA waar je niet doorheen kunt kijken. Een vol moutig stevig bier met verrassend een fruitige smaak en als verassing ook tonen van chocolade en karamel. Matzwart is een prachtig biertje voor de koudere dagen, en de late zomeravonden. 7,3 % Vol. Alc, 78 EBC, 63 EBU.

 RAL 9010, een prachtig witbier met een heerlijk zuurtje van sereh thee, witbier zoals het vanuit het verleden bedoeld was en nu gebrouwen door Noarder Dragten. RAL 9010 doet het goed op mooie zomerse dagen en lange zwoele nachten. 4,8 % Vol. Alc, 7 EBC, 13 EBU.

 Ook brouwen wij in opdracht van andere brouwers en opdrachtgevers.

 Een greep uit onze ¨opdracht bieren¨, Jouster Bierke, Poespas Bieren (Kattenkwaad) en Vlielands Rooie welke alleen op Vlieland  te verkrijgen is.

 Met verstand van Bieren geven wij als brouwers ook bierproeverijen en workshops. Dit kan op uw locatie of op een door ons georganiseerde locatie. Dit is leuk voor uw vereniging, vrijdag middag biertje, personeels- uitje of mannen (vrouwen) avond.

 Voor verdere informatie kijk op onze website, Facebook en stuur anders een mailtje naar: info@bierbrouwerijnoarderdragten.nl.

 

Tsjoch.

Bieren van Bierbrouwerij Noarder Dragten
 1. DPA
  DPA Login voor prijs
 2. Mat Zwart
  Mat Zwart Login voor prijs
 3. Sinneblond
  Sinneblond Login voor prijs
 4. RAL 9010
  RAL 9010 Login voor prijs
 5. Noarder Dragten Try Out Box
  Noarder Dragten Try Out Box Login voor prijs